Folly by archaus’ prefab skin was inspired by sunlight filtering through leaves

archaus, archaus folly, new zealand design, new zealand architecture, reader submission, hilly terrain, mountain terrain, mountain terrain architecture

Folly is a conceptual house design aimed at provoking a debate around the housing vernacular in New Zealand; impregnating the public with the idea that creativity, innovation and personality in the built form can be accomplished in New Zealand. The challenging site called for an innovative house design that sits below road level and is pinned down into the landscape. Wellington-based firm archaus began the design with a truss system that formed triangular gaps between structural elements, creating a structural skin that can be lifted onto site. The triangular glazing openings morphed into organic curved shapes inspired by the sun shining through the gaps of the surrounding leaves, forming a beautiful yet random pattern that allows natural light into the house and permitted the structural lines of the original truss to cohabit with the organic pattern.

+ archaus

archaus, archaus folly, new zealand design, new zealand architecture, reader submission, hilly terrain, mountain terrain, mountain terrain architecture
archaus, archaus folly, new zealand design, new zealand architecture, reader submission, hilly terrain, mountain terrain, mountain terrain architecture
archaus, archaus folly, new zealand design, new zealand architecture, reader submission, hilly terrain, mountain terrain, mountain terrain architecture
archaus, archaus folly, new zealand design, new zealand architecture, reader submission, hilly terrain, mountain terrain, mountain terrain architecture
archaus, archaus folly, new zealand design, new zealand architecture, reader submission, hilly terrain, mountain terrain, mountain terrain architecture
archaus, archaus folly, new zealand design, new zealand architecture, reader submission, hilly terrain, mountain terrain, mountain terrain architecture

The article above was submitted to us by an Inhabitat reader. Want to see your story on Inhabitat? Send us a tip by following this link. Remember to follow our instructions carefully to boost your chances of being chosen for publishing!

Barganier Masonry T2 Tumblr Feed via http://inhabitat.com/archaus-folly-prefab-skin-was-inspired-by-sunlight-filtering-through-leaves/
Barganier Masonry via http://barganiermasonry.tumblr.com/post/125865205619

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s